Art Farm Filozići
Ovčji sir, leto dni staran, je dolgo ležal v tropinah, da se ni opijanil, temveč odišavil. Polna makije in dišečega bodičevja je bila ovčja salama, divje svinje so v zahvalo za nočno glasbo dale divjačinsko salamo, njihove črne in bolj udomačene sorodnice pa pršut, ki ni potreboval kruha, dovolj je bil mladi merlot. Glavna umetnina na umetniški farmi pa je gregada. Če ni drugega pri hiši, je v njej le dimljeni ugor, če pridejo jeleni in svinje preblizu, je divjačina, če ribiči spodaj ne vedo, kam s skatom, ki ga nihče več ne pripravlja … Meso jelena v velikem loncu ne diši le po rožmarinu in divjem žajblju, temveč tudi po ingverju in koriandru, ekonom lonec ga je zmehčal, da je šlo samo od kosti, močna vročina v veliki ponvi z zelenjavo in zelišči in chefovo skrivnostjo pa ga je začarala.