Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Gala žar, Maribor

 

Meso v mrežici, meso s kajmakom, meso našpikano, različne oblike vselej enako mletega mesa, skratka veliko različnega mesa, ob njem pa pečene paprike, zeljna in šopska solata ter prebranac. Srbska hrana je dolgočasna kot nerjaveči pladnji, na katerih strežejo v Gala žaru mali voz! Poznajo tri vrste mesa in dve živali, vse to pa znajo le zmleti. Toda zato ima vsak hod svežino, sočnost, vonj in omamnost! V špikani pleskavici ni čebule, je sir, kar ni mleto, je piščančje bedro, toda brez kosti, kar je kotlet, je mehko, ne pa pusto, ker je potrebno soliti še pred zorenjem, kar je polnjeno, je vešalica, toda v mrežici, mehki del kotleta pri vratu, polnjen s sirom in dimljeno vratovino, kar je klobasa, je pikantno, a ne preveč. Svinjsko meso je v njej narezano na pet milimetrov, goveje pa na dva. Toda, »ne pozabi, če hočeš dobro klobaso, moraš dati v njo le dobro meso,« pouči Ljubiša Aleksić.