Galerija okusov, Novo Celje
Najprej nora kombinacija - tihožitje ajdove kaše, rdeče pese in borovnic. Sledi tatar iz jagnjetine, ki se je družil z rumenjakom, ki so ga skuhali z zamrzovanjem. Kislo mleko za svežino, gozdne jagode za omako in fermentirane zelene jagode za mesnatost. Kombinacija vrtnih kumar in lošinjske hobotnice? Kdo se ne bi namrdnil? A ko krake začini namesto čilijev prah kumaričnega olupka in posladka kandirana kumara, je tudi koper lahko namesto mete in krompirja so veseli vsi. Za slikat pa kremna fregola z gomoljno zelenjavo in divjino, z gozdno deteljo in vloženim čemažem, s fermentacijo redkev in jagod, z vsemi petimi okusi. In sladice! Na žaru pečene vinogradniške breskve, s sladoledom sivke, drobljencem lešnikov in meringo z rdečim poprom, ter beli čokoladni mousse, z rabarbaro, kuhano z vinom in malinami, džemom rabarbare in malin, malinovim sorbetom in prahom pečene bele čokolade.