Gostilna Podfarovž, Vipava
Postrvja pašteta ima prepoznaven okus in pravo konsistenco, karpačo je obetaven. Surova in sveža postrv, ki diši po brzicah in tolmunih, je zrezana, da ni pretanka, a da je ugriz še mehak, spodaj je koromač, tri ure mariniran v oljčnem olju, zgoraj so le še sol, poper, limona. Domači ravioli so polnjeni z mladim sirom, omaka je iz jurčkov, na vrhu je file dimljene postrvi, zraven je tudi mocarela. Dimljena postrv - pohvalno, da jo dimijo sami z vinsko trto, toda rezultat je bil vseeno neprepričljiv. Dima je bilo premalo, da bi nastal nadokus, in preveč, da bi postrv ostala prepoznavno sveže sočna. Vipavska pašta krema ima več limonove svežine kot kremna rezina in manj testa kot milefolje (millefoglie). Z njo in tipičnimi vipavskimi orehovimi štruklji, kuhanimi v sopari, preliti z maslom, sladkorjem in drobtinami, vas Podfarovž pripravi na sprehod do Podskale. Lepo.