Kar osemsto metrov je visoko in vas ima le 850 prebivalcev, pa še ti so razmetani široko naokrog. Toda kmetija ima gostilno, trgovino in pošto, tukaj in še v sosednjem kraju. V novi hiši, kjer so na mizah in po kotih viteški oklepi, je podeželsko grajsko, v stari, na kateri je letnica 1748, pa kmečko muzejsko. V obeh pa najmlajši kuharski mojster v Sloveniji, ki zmore s svojim cateringom pogostiti do 1.500 ljudi, kuha z njive na krožnik, torej lokalno in sezonsko, iz lastnih in zamenjanih živil, pridelanih in nabranih.Podhumčanom ni treba v dolino, vi pa morate iz doline, saj se grajska pojedina začne z domačo pašteto, v knapovski je glavni grenadir marš, steklarska pa je servirana v steklu. V Hiši domačih okusov mladi kuharski mojster ohranja tradicijo domače slovenske kuhinje s funštercem na ocvirkih, jetrno klobaso s proseno kašo, fižolovim pečmahom z jabolki, krompirjevim zrezkom krumpentočem, zajčjim ajmohtom z drobnjakovimi knedlci in šmornom z domačim džemom.