Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Gostilna pr Čop, Podkum

Kar osemsto metrov je visoko in vas ima le 850 prebivalcev, pa še ti so razmetani široko naokrog. Toda kmetija ima gostilno, trgovino in pošto, tukaj in še v sosednjem kraju. V novi hiši, kjer so na mizah in po kotih viteški oklepi, je podeželsko grajsko, v stari, na kateri je letnica 1748, pa kmečko muzejsko. V obeh pa najmlajši kuharski mojster v Sloveniji, ki zmore s svojim cateringom pogostiti do 1.500 ljudi, kuha z njive na krožnik, torej lokalno in sezonsko, iz lastnih in zamenjanih živil, pridelanih in nabranih.Podhumčanom ni treba v dolino, vi pa morate iz doline, saj se grajska pojedina začne z domačo pašteto, v knapovski je glavni grenadir marš, steklarska pa je servirana v steklu. V Hiši domačih okusov mladi kuharski mojster ohranja tradicijo domače slovenske kuhinje s funštercem na ocvirkih, jetrno klobaso s proseno kašo, fižolovim pečmahom z jabolki, krompirjevim zrezkom krumpentočem, zajčjim ajmohtom z drobnjakovimi knedlci in šmornom z domačim džemom.