Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Kmetija Urška

Ker ste na kmetiji, pa vas, brez skrbi, ne bodo spustili tako hitro od mize, a ker ste pri Urški, ne bo le velika plošča s še več mesa, amapk manjša skleda s tisto kuhano mlado govedino, ki je nekaj dala že juhi, ostanek pa bo še hrenu. Če bi rekli, da je gratinirana, bi se najbrž slišalo težko, obilno in močnato, zato bi bilo ustrezneje reči »suflirana« – mehko kot narastek je meso zapečeno s smetano in hrenom, da so pod »snegom« ostali vsi sokovi iz žil, ki jih je gospodinjina potrpežljivost spremenila v želatino. Toliko o slovenski kmečki klasiki v dveh hodih, od juhe do kuhane govedine s hrenom, tam in tu!