Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Pr' Ročnjek, Gorjuše

Ker je do večerje še ves dopustniški dan, saj so Gorjuše na planini, sredi gozdov, blizu svetovno znanih tekaških smučarskih prog, na vrhu poti tako z Bleda kot Bohinja, je potrebno začeti obilno, torej z zajtrkom. Američani se tukaj ustavljajo na poti iz Dubrovnika do Švice, Skandinavci se od tukaj z avtovlakom vozijo na morje, Primorci otrokom kažejo sneg, Gorenjci pa pridejo za vikend k Jaki na ocvrtega piščanca in telečjo kračo. Odkar ima Ročnjek oskrbnika, ki je znan bohinjski chef, iz doline prihajajo sem gor med vikendom na večerjo s copati v nahrbtniku, med tednom pa so kuhinjske niše v apartmajih odveč. Če na počitnice na planini najdejo s celega sveta in če tja gor chefu sledijo z jezera domačini, potem se moramo vsi drugi le odločiti, ali gremo na daljši izlet na turistično kmetijo, kjer si že ne bomo sami kuhali, ali pa Pr’Ročnjek za vikend rezerviramo za zajtrk, kosilo ali večerjo, da se nam potem že ne bo tako hitro mudilo nazaj v dolino.