Pred vrati, nad katerimi se sveti napis Vino & tapas, je dolga vrsta čakajočih, za njimi pa je majhen vrt na križišču ceste, ki se spušča v peščeni zaliv. Zgoraj pri sosedu je bila včasih najboljša hrvaška morska restavracija, zdaj pa so vse vile in hiše naokrog gostilne, penzioni in butični hoteli. A Lanterna se je odločila, da bo svetilka drugačnosti. V kleti je vinoteka, ki bo podaljšala sezono čez vse leto, v jedilnico vabi degustacijski meni, ki obeta, da v Pulj ne bo treba več le zaradi banjolske Bateline, mladi Lanternin chef pa se je v Pješčano uvalo preselil z beneškega Markovega trga. Z Lanterno je Pulj v svoji najlepši dragi spet dobil vinoteko, zaradi katere vam na dopust ne bo potrebno vzeti še flaškona z domačim, na morju pa ne več piti le domačinov. Z mladim, ambicioznim in šolanim chefom pa je Lanterna dobila razlog, da v Pješčano uvalo ni potrebno le zaradi lepega pogleda na Verudelo in Fratarski otok.