Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Gostilna Vernik, Bezena

Na tem mestu je gostilna že skoraj tisočletje. Zraven je kapelica, ob njej mogočni lipi, za hišo sta dvorišče in vrt, pod napuščem je bakreni zvon, skozi vrata pa je prvi šank, ki, seveda, ker tukaj smo na vasi, pa čeprav se iz Ruš kadi in Mariborčani niso gostje, temveč domači, nikoli ne sameva. Toda sem smo prišli, ker smo lačni, domači zajec pa je v 50-letni gostilni specialiteta že 35 let, ker so prti rdeči, nadprti pa beli, ker natakar priporoča "danes imam” in ker je na desnem bregu Drave Vernik gostilna, na katero se lahko vedno zaneseš.
Dobrodošli tisti, ki povsod naročajo isto, samo zato, ker je domače, kot oni, ki se ne vračajo le zaradi zajca, nadevanega s skrivnostmi dobre gospodinje, temveč zaradi mesa, ki je od lokalnih pridelovalcev, kuhanih klobas, ki so divjačinske, domačih izdelkov, ki jih je že za pravo trgovino, in kremšnit, ki pa so le ob posebnih priložnostih.