Nekje se le kuha, drugje pa tudi ustvarja. Ker nekje ne polnimo le želodca, temveč tudi možgane. Zato se nekje neha gostilna in se začne predstava. Ker nekje je ta predstava le kuharska, drugje pa tudi gledališka. Zato je s tem tako kot v gledališču, nekaterim je všeč, nekaterim pa ni. Ne reče se, torej, zaman, da je kuhanje (tudi) umetnost. O vsem tem razmišljaš, ko ne le ješ, temveč poslušaš, gledaš, čutiš in se čudiš v Maku. Ne pojdite tja le lačni, temveč še radovedni, a tudi potrpežljivi!
Mak ti pove resnico. Si ali nisi? Če si prvič (v takšni avtorski restavraciji), boš ali zadnjič ali pa jih boš začel zbirati. Če si stari gost, pa si tako že vajen; da te, namreč, vedno znova, tako ali drugače, preseneti. Mak je odklop, tako kot je njegov chef odštek, zato sta oba le za tiste, ki hrane nočejo le pojesti, temveč tudi doživeti.