Spletna mesta podjetja Delo d.o.o., (delo.si, slovenskenovice.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?

Soglašam Omejujem piškotke Več informacij

Špacapanova hiša

Ker se v takšnih gostilnah ne kuha le v kuhinji, temveč na celi kmetiji, tukaj ni dovolj le jesti, temveč je še kako potrebno tudi poslušati, spraševati, si ogledovati, celo raziskovati. Naj vas zato ne premami že pri vratih, kjer visijo debeli hrbti in je načeta debela taca. Špacapan je stara hiša, v kateri pa je veliko novega.
Ne gre le za to, da je z naslednikom, sinom ob mami, hiša dobila novi zagon, nove ideje, nove hišne posebnosti in prednosti, temveč se je v teh letih spremenila tudi slovenska kulinarika, z njo pa tudi mi, njeni gostje. In če je bilo takrat zaželeno, da je staro novo, je zdaj, da je novo staro … Če je bilo takrat le nekaj vrhunskih v Sloveniji, jih je danes toliko, da je že preveč penic, risbic, zgodbic, degustacij. Zato bodo sodobni chefi morali, če bodo hoteli napredovati, spet nazaj, h koreninam, tradicionalnosti, lokalnosti, in (z)graditi vrhunskost na bistvu - sestavini. Prav to dela zdaj novi Špacapan!